Dag 3 – Konsert och akustik i världsklass!

 21 januari, 2018 |
|
0

På tredje dagen av turnén lämnar vi Georgia för Florida och Gainesville där HSO spelar sitt stora Beethovenprogram för första gången. Konserten hålls i den akustiskt suveräna salen i Phillips Center for the Performing Arts. Och vilken konsert det blev – varje nyans, färg och subtil solistinsats från orkesterns musiker gick fram med en otroligt detaljrikedom, även kvällens solist Catherine Manoukians violin hördes klasklart i Beethovens violinkonsert.

Publiken, uppenbart tagna av den intensiva öppningen – Egmont-ouvertyren – reagerade med dundrade applåder och rop. HSO och Stefan Solyom tolkar Beethoven med en intensitet, fräschör och nyansrikedom som går hem även i Florida.

Efter paus, den stora Eroican. Ett av HSO verkliga signaturverk som bland annat tack vare orkesterns inspelning på Harmonis Mundi satt sig i den kollektiva ryggmärgen.

Den musikaliska frihet och samspelthet som alla sektioner bjöd på ikväll (horntrion!) imponerade på kvällens drygt tusenhövdade publik. Applåder, busvisslingar och rop; som kvinnan bredvid mig ropade rakt ut: Awesome!

LEAVE A COMMENT

Please wait......