Dag 10 & 11 – Vero Beach & Daytona Beach

 29 januari, 2018 |
|
0

Efter att ha spelat i en fullsatt kyrka i Vero Beach är det snart dags att förflytta oss till Daytona Beach lite längre norrut på Floridas östra kust. Fria timmar fylls av kortare utflykter, individuella repetitioner på hotellrummen och vila. När orkestern kommer fram till Daytona väntar en stor och välfylld sal – Peabody Auditorium, där Nareh Arghamanyan spelar Rachmaninovs 2:a med orkestern och med en otroligt dramatisk Tjajkovskijfemma lyckas orkestern övertyga den kräsna publiken: ett par veckor tidigare har Royal Philhamonic Orchestra, en av Londons största orkestrar, spelat i salen. ”Detta höll alla gånger samma klass. Orkesterns storlek överraskade oss väldigt – och den klang de har!”, utbrister Lorraine Johnson som är med om att organisera den symfoniska serien i Daytonas konserthus.

Och hon har rätt, Helsingborgs Symfoniorkester spelar sin absolut bästa konsert här i Daytona och publiken är – med rätta – väldigt entusiastisk. En fantastiskt fin och övertygande konsert är över – nu väntar en ledig dag och därefter bär det av norrut på allvar. Vi lämnar Florida för att resa en ordentlig sträcka, via Georigia och upp till South Carolina där vi ska spela i Greenville den 1:a februari. Vi ses!

 

LEAVE A COMMENT

Please wait......