Dag 14 – Konsert i Greenville

 1 februari, 2018 |
|
0

Efter att ha rest många mil i nordlig riktning har vi lämnat Florida bakom oss. Med våra två bussar, säkert rattade av Hans och Tom, har vi tagit oss genom Georgia, South Carolina och kommer fram statsnamnen i norr – North Carolina. Om Florida är platt så börjar landskapet sakta röra sig mot något mer kuperad terräng, något som efter två veckor av relativ trist natur (inte minst i den gråa vinterskruden) känns välkommet.

Här väntar en konsert i Greenville och Wright Auditorium, där orkester för första gången under turnén spelar Elgars violinkonsert tillsammans med Catherine Manoukian. Även Brahms 2:a symfoni spelas för första gången, vilket orkestern gör med en imponerande precision, med tanke på att det just är första gången under denna resa såhär långt. Wright Auditorium ligger i ett vackert beläget universitetsområde och bjuder på oväntat fin akustik, med tanke på att själva salen kanske inte skvallrar om detta vid första anblicken.

Konserten, som verkligen bjuder på några av turnéns finaste ögonblick – inte minst märks Catherine Manoukians Elgarkonsert som en frisk fläkt – ingår i S. Rudolph Alexanders konsertserie. I USA omfattas konsten och musiken alltjämt av ett betydligt personligare anslag (i ordets bägge bemärkelser). Vi fick chansen att möta Mr Alexander en stund efter konserten och han konstaterade nöjt att HSO på alla sätt överträffat de höga förväntningar de haft på den svenska orkesterns besök. Imorgon fortsätter vi till Danville, Virginia.

LEAVE A COMMENT

Please wait......