Är alla med – vem saknas?

 13 februari, 2018 |
|
0

Stefan Solyom och Leif Pagrotsky möttes efter konserten i New Brunswick

Tiden virvlar iväg och för vår del närmast löses den närmast upp i en flod av intryck, motorvägar och hotell. Några korta betraktelser från de senaste dagarnas konserter:

Detta med att räkna in musiker inför och efter konserter kan låta som en enkel uppgift. I allt väsentligt är det ju så också. Men man ska komma ihåg att musiker är kreativa och nyfikna människor. Så att bege sig iväg på små utflykter utanför bussturerna är liksom en del av turné-DNA:t. Namnlistan har således blivit ett allt mindre tillförlitligt mätinstrument och vi är nu nere på ”är-det-någon-som-saknar-någon-utom-mamma”-nivån.

Något annat som piggar upp är när någon, säg en konsertmästare, råkar glömma konsertkostymen på hotellet och beger sig i ilfart för att hämta densamma. Denne konsertmästare (vi nämner inte namn här) ringer sedan chefsdirigenten för att be om hjälp med att parkera bilen. Medan chefsdirigenten är inbegripen i en pre-concert-talk inför publik.

Stefan Solyom diskuterar akut bilparkering medan violinsolisten Catherine Manoukian och Fredrik Österling håller publiken sysselsatt.

Vi har genom vårt kulturråd i Washington, Linda Zachrisson, fått oss en fin tur i House of Sweden, Wingårdhs läckra byggnad vid Potomacflodens strand. Och i går besökte vår New York-konsul Leif Pagrotsky konserten i New Brunswick. Man får verkligen säga att vår svenska representation har varit uppmuntrande och kul!

Sveriges konsul i New York, Leif Pagrotsky, tar ett snack med HSO:s Harry Ellström 

Och så lite skryt:
Det visar sig att konsertarrangörerna vi besökt är överlyckliga över orkesterns konserter och mejlar lovord till turnéagenturen. Och ett antal hängivna fans har åkt efter oss för att höra nästa konsert!

I dag är den första lediga dagen på länge, och många musiker är inne i New York och fyller på förrådet av bilder.

Over and out
Fredrik

LEAVE A COMMENT

Please wait......