Alla hjärtans dag 2018

 14 februari, 2018 |
|
0

HSO är på en drygt sex timmar lång busstur till nästa anhalt som är Mechanics Hall i Worcester. Förutom Rachmaninoff med vår kära pianosolist Nareh Arghamanyan kommer även Sibelius Valse Triste och Brahms Symfoni nr 2 att klinga. Vår filmare Robin Jansson har anslutit till gruppen och gör intervjuer med musiker och andra till en film som kommer visas den 18 februari i samband med att Drömljus avslutas hemma i Helsingborg. På bussen dåsas, läses och pratas det. Några har laddat ned filmer som gör tiden en smula mindre enahanda.

Själv passar jag på att dra mig till minnes det trevliga Washingtonbesöket och det varma välkomnande vi fick av vårt kulturråd Linda Zachrison.

Linda Zachrison är Sverige kulturråd vid ambassaden i Washington D.C.

Vi anlände en halvtimma för tidigt, men Linda styrde upp det hela på ett väldigt professionellt och trevligt sätt. House of Sweden är ett synnerligen tillgängligt hus som fullkomligt bågnar av aktiviteter. Vid sidan av det diplomatiska arbetet görs här utställningar, föreställningar och konserter inte minst med svenska musiker. Men vad är kultur om inte den mest avancerade formen av diplomati? House of Sweden samverkar med en lång rad aktörer i såväl närmiljön ( t ex Kennedy Center) som i resten av USA (och världen).

Det var inte utan viss stolthet vi begick rundturen som också tog vägen om den härliga takterassen (bild 2) med utsikt över Potomac.

Mats Johansson, vår eminente scenmästare både hemma och på turnén i mitten av bilden, flankerad av musiker ur HSO.

Det hela avslutades med en fika där kaffet (svenskt märke) hade ”rätt” smak och doft. Själv blev jag intervjuad av presschefen Monica Enquist och lyckades glömma adressen där man kan se vår turnéplan och dessutom påstå att vi skulle spela Tjajkovskijs sjätte symfoni – inte femman, som vi ändå kommit överens om.

Följ länken om ni vill bevittna detta och dessutom få en doft av vårt besök!

Tack Linda och Monica m fl. som gjorde vårt besök så trevligt!

LEAVE A COMMENT

Please wait......