Dag 4 & 5 – Gainesville

 23 januari, 2018 |
|
0

För att vara den koloss till nation som USA är, kan man ändå bli förvånad över hur fullt det är av kedjor. Varje stad erbjuder samma matställen (tänk Burger King, Red Lobster, Wendy’s, Waffle House) och affärer (Walgreens, Best Buy, Target) och hotell. Vår turné ger oss en god inblick i hotellkedjorna DoubleTree och Holiday Inn. I Gainesville har vi två lediga dagar efter en ganska intensiv start på turnén. Så mycket bättre att just detta exemplar av DoubleTree trots sin omedelbara närhet till åttafilig motorväg känns bra, rent och trevligt.

Precis som bilden man får av Gainesville i övrigt. Detta är en utpräglad studentstad med ett och annat jazzhak, biljardhall och trevliga ställen att äta på. Orkestern tar igen sig här, innan det är dags att lämna studentstaden för pensionärsditot – The Villages. Vi ses där!


På översta bilden syns ett par spontandansa till en lokal jazztrio som firar Django Reinhardts 100-årsjublileum med låtar som Swing 42, Honeysuckle Rose och I’ll see you in my dreams.

Den svartvita bilden visar en trio från HSO som ger sig på biljardspelande med Gainesvilleläraren, tillika nyblivna HSO-fanet Daniel Stepp (längst av alla), som inte drog sig för att köra till The Villages för att höra orkestern där.

LEAVE A COMMENT

Please wait......