Dag 6 – Konsert i The Villages

 24 januari, 2018 |
|
0

Trots att knappt en vecka gått av den månadslånga turnén, är det inte alltför vågat att påstå att The Villages utgör turnéns märkligaste anhalt. Staden, som räknas som en av USA snabbast växande, ligger mitt i Florida – precis mitt i landet – alla hus uppförda under de senaste 20 åren med det uttalade målet att skapa ”Florida’s Friendliest Hometown” (dock med tillägget ”for Retirees 55 +”).

Och ja, som bilden verkar skvallra om så körs golfbilar snarare än vanlig bil, vilket vi tror bara är en kul gimmick. Men nej, det är så man bör färdas genom den platta och väldigt städade staden, som går helt i olika nyanser av sand och spansk kolonialstil. Det är lite som att komma till Disneyland minus åkattraktionerna, eller möjligen High Chaparall minus dilligenser men med golfbilar?

Efter bussresan från Gainesville till The Villages packar orkestern upp och ger på kvällen ett fullt Beethoven-program; Egmont, violinkonserten samt den tredje symfonin. Publiken visar sig vara eld och lågor, vilket är roligt med tanke på hur bortskämda de tycks vara med underhållning i stadens nybyggda konserthus.

Pressen – The Villages Daily Sun – har fått veta att vi kommer och skickar en reporter som skriver en recension verkligen förmedlar en tämligen unik bild av musikalisk entusiasm för HSO:s framträdande. Se nedan.

LEAVE A COMMENT

Please wait......