Virginia Tech – tio år senare

 3 februari, 2018 |
|
0

Blacksburg, den 2 februari 2018. Vi har kommit till en platsen som för så många människor är förknippad med den fruktansvärda masskjutningen som skedde här för nästan exakt 10 år sedan. Något som tack och lov som ett mycket avlägset minne när vi vid ankomsten i Blacksburg och Virginia Tech möts av idel varma leenden, proffsiga scenarbetare och en fullsatt sal i Moss Art Center, till bredden fylld av entusiastiska åhörare. En sal som för övrigt levererar akustik i den absolut högsta ligan och som dessutom lockar en hel del yngre till konserten också!

Och efter Stefan Solyoms tillsammans med HSO inledde eftermiddagskonserten med Egmontouvertyren bar det verkligen av. Publiken, orkester och arrangörer gav konserten toppbetyg; en äkta höjdpunkt under resans första halva, som därmed på det bästa tänkbara sätt också rundar av min tid som resebloggare. Till toner och bilder från orkesterns extranummer på Moss Arts Center – Vallflickans dans – tar Fredrik Österling vid som bloggare.

/Johannes Nebel, kommunikationsansvarig HSO

LEAVE A COMMENT

Please wait......